Polityka prywatności

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako “RODO”, “ORODO”, “GDPR” lub “Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). W związku z tym chcielibyśmy poinformować Cię o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdziesz podstawowe informacje na ten temat.

Kto będzie administratorem Twoich danych?

Administratorami Twoich danych będziemy my: Łapeczkowo z siedzibą w Chorzowie.

O jakich danych mówimy?

Chodzi o twoje dane osobowe, które są zbierane w ramach robionych przez Ciebie zakupów w naszym sklepie internetowym – które podajesz podczas składania zamówienia zarówno przy opcji zarejestrowanego użytkownika jak i zakupów jednorazowych bez obowiązku rejestrowania się.

Jaki jest cel przetwarzania Twoich danych osobowych?

Łapeczkowo przetwarza twoje dane osobowe, aby móc zrealizować twoje zamówienie złożone w sklepie internetowym www.łapeczkowo.pl – w tym wysłać je do Ciebie firmą kurierską, z którą współpracujemy oraz wewnętrznych statystyk i akcji promocyjnych organizowanych przez firmę Łapeczkowo. Nie udostępniamy twoich danych osobom trzecim i innym podmiotom.

Jakie masz prawa w stosunku do Twoich danych?

Masz między innymi prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz także wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo w polityce prywatności.

Jakie są podstawy prawne przetwarzania Twoich danych?

Każde przetwarzanie Twoich danych musi być oparte na właściwej, zgodnej z obowiązującymi przepisami, podstawie prawnej. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych w celu świadczenia usług, w tym realizacji twojego zamówienia jest niezbędność do wykonania umów o ich świadczenie (tymi umowami są zazwyczaj regulaminy lub podobne dokumenty dostępne w usługach, z których korzystasz).

Powyższe informacje, mają na celu poinformowanie Cię o twoich prawach jako konsumenta. Dlatego też proszę kliknij na symbol “X” w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach realizacji twoich zamówień w naszym sklepie internetowym. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.

Ewa Liszka, właścicielka sklepu Łapeczkowo

 

Ochrona danych osobowych

Administratorem danych osobowych Klienta jest Łapeczkowo Ewa Liszka ul. Odrowążów 4/2, Chorzów i są przechowywane na chronionym serwerze wyłącznie w celu realizacji zamówień. Nie udostępniamy danych osobom trzecim i innym podmiotom. Dane osobowe podane przez Klienta podczas składania zamówienia lub rejestracji na stronie sklepu www.łapeczkowo.pl są przetwarzane w celach realizacji umowy sprzedaży oraz wewnętrznych statystyk oraz celach marketingowych – czyli akcjach promocyjnych organizowanych przez firmę Łapeczkowo, zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926 z późn. zm.)

Składając zamówienie, Klient wyraża zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych przez Administratora danych osobowych Firmę Łapeczkowo z siedzibą w Chorzowie, ul. Odrowążów 4/2, w tym w szczególności imienia, nazwiska, numeru telefonu i pełnego adresu dla celów związanych z realizacją zamówienia, w tym również dla celów jego oceny, wyrażenia opinii, otrzymywania informacji marketingowych i promocjach lub rekomendacjach Sprzedawcy (tzw. program lojalnościowy). Wyrażając zgodę Klient jednocześnie oświadcza, iż ma świadomość, że podanie danych jest dobrowolne, aczkolwiek odmowa ich podania jest równoznaczna z brakiem możliwości składania zamówień w Sklepie lub promocji i korzystania z innych, opcjonalnych korzyści (w tym np. programie lojalnościowym).

Program lojalnościowy to materiały marketingowe i promocyjne, które otrzymują zarejestrowani Klienci na wskazany podczas rejestracji adres e-mail. (Klient może w każdym czasie odwołać zgodę na otrzymywanie materiałów marketingowych lub promocyjnych wysyłanych drogą elektroniczną poprzez wysłanie informacji o odwołaniu na następujący adres poczty elektronicznej: sklep@lapeczkowo.pl)

Jednorazowych zakupów możesz dokonać również bez rejestracji, jeżeli jest to dla Ciebie wygodniejsze rozwiązanie i nie zależy Ci na przywilejach stałego Klienta.

Pamiętaj! Zawsze masz pełne prawo do wglądu we własne dane osobowe, możliwość ich zmiany, a także usunięcia ich z naszej bazy danych, zgodnie z ustawą z 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 02.144.1204). Możesz korzystać z nich za pomocą funkcji moje konto.

 

Polityka Cookies

Łapeczkowo może wykorzystywać pliki cookies. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez Sklep Internetowy i przechowywane na komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Klienta z witryny i Sklepu Internetowego. Pliki cookies wykorzystywane są przez Sklep Internetowy w celu obsługi witryny oraz podczas procesu zakupowego, np. w celu zapamiętywania dokonanych przez Klientów zakupów. Pliki cookies wykorzystywane przez Sklep Internetowy mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania z witryny i służą do przechowywania informacji takich jak hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z witryny. W każdym wypadku Klient może zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki.